En de winnaars van de Quiz Culinario zijn ...

En de winnaars van de Quiz Culinario zijn ...
Els Moons uit Putte wint de quiz. Ze vulde alles juist in en scoorde zo een perfecte 10/10. Bovendien zat ze er maar 10 naast met onze schiftingsvraag. Op de avond van 15 augustus stond de teller van het aantal bestellingen op 10.244, Els gokte op 10.242.

'Ik heb indertijd Bastiano via via leren kennen. Sindsdien laten we af en toe iets
thuis leveren. Een oerklassieker misschien, maar onze favoriet is de spaghetti. Met de bon zullen we ons gezin eens lekker verwennen met nog meer Bastiano', vertelt Els.

Verdienstelijk zilver en goud

Het zilver gaat naar Jessica Thys, ook al uit Putte, die – ongelooflijk maar waar – ook 10/10 scoorde en de schiftingsvraag identiek beantwoordde. We zijn dus naar de snelheid van invullen moeten gaan kijken en daar tikte Els net iets rapper af.

Het brons ten slotte is voor Muriël van Eeckhout uit Bonheiden. Ook alles juist, maar ze zat er 11 bestellingen naast met de schiftingsvraag.   

Bedankt aan alle deelnemers, en aan de winnaars nogmaals dikke proficiat en geniet van jullie waardebon of geschenkenmand. 


Nog wat random facts over de quiz: 


  • De gemiddelde score van alle deelnemers was 70 %, 7 op 10 dus.
  • De laagste score was 1 op 10 (dringend meer Italiaans bestellen om je kennis op te schroeven), de topscore was 10 op 10. Die was voor maar liefst 42 respondenten weggelegd. 
  • Vragen 5 (over de burrata) en 6 (over de pasta alla norma) werden het best beantwoord (98 % juist), de moeilijkste vraag bleek die over de pasta amatriciana uit Rome (8 5% juist).
  • De deelnemers hadden de schiftingsvraag goed bestudeerd: maar liefst 13 deelnemers antwoorden met een cijfer in de 1200 en zaten er dus niet zo veraf.
  • Een deelneemster (om de pijn te verzachten zullen we de naam maar niet vernoemen) zat er met 10.242 maar twee naast met de schiftingsvraag, maar had helaas een foutje gemaakt onderweg in de quiz.
  • In totaal waagden 103 deelnemers hun kans met de quiz. Grazie om deel te nemen! 
>> Niet gewonnen? Bestel een lekkere portie comfortfood en je bent alle quizleed zo vergeten.

Andere artikelen

Cateringvrije locaties in regio Mechelen
Mechelen biedt tal van unieke eventlocaties, zowel modern als historisch, ideaal voor privéfeesten en bedrijfsevents. Die zijn vrij van catering, dus kan Bastiano er culinair alles opluisteren.