Ketogeen, low-carb en lactosevrij

Ketogeen, low-carb en lactosevrij

Lekker combineren met gezond, dat is altijd al de betrachting geweest van Bastiano. Daarom verwerken we zoveel mogelijk verse, pure ingrediënten in onze gerechten. Bovendien willen we dat werkelijk iedereen bij ons terecht kan voor een heerlijke maaltijd, dus ook vegetariërs, mensen met een allergie of mensen die willen afvallen. Zo worden we wijd en zijd geroemd om onze glutenvrije pizza's met smaakvolle bodems.

In deze blogpost vertelden we je al alles over onze glutenvrije collectie en ons aanbod voor vegetariërs en veganisten. Vandaag geven we wat meer uitleg over onze low-carb en ketoproof gerechten, die geschikt zijn voor mensen die het betreffende dieet volgen, en een nieuwigheid vanaf 2023: ons eerste latosevrije dessert. 

Ketogeen

Een ketogeen dieet is een dieet waarbij weinig koolhydraten en veel vetten ingenomen worden. Koolhydraten worden namelijk door de stofwisseling omgezet in glucose, wat het lichaam als energiebron gebruikt, terwijl alle vet opgeslagen wordt. Bij gebrek aan koolhydraten zal de lever de vetten uit de voeding afbreken en omzetten in ketonen, die vervolgens de belangrijkste energiebron worden. De belangrijkste categorieën voedingsmiddelen die je bij een ketogeen dieet moet vermijden, zijn suikerrijke producten, graanproducten, aardappelen en fruit.

Bastiano heeft geen specifieke collectie of rubriek 'ketogeen' maar als we een gerecht bijzonder geschikt vinden voor een ketodieet, geven we dat mee bij de beschrijving of vermelden we het duidelijk in de nieuwsbrief.

Low-carb

Low-carb wil zeggen dat er weinig koolhydraten in zitten. Dat is dus interessant voor het ketogene dieet dat we hierboven bespraken, maar een koolhydraatarm dieet is minder specifiek. In grote lijnen komt het erop neer dat je overgewicht vermijdt door minder voedingsmiddelen met een grote hoeveelheid verteerbare koolhydraten – zoals aardappelen, brood, pasta of rijst – te eten.

Bastiano heeft geen specifieke collectie of rubriek 'low-carb' maar we vermelden het bij de beschrijving van onze talrijke koolhydraatarme gerechten of stippen het duidelijk aan in de nieuwsbrief.

Lactosevrij

Mensen met verminderde lactosetolerantie kunnen darmklachten krijgen door lactose (melksuiker) te consumeren. Ze hebben dan vaak geen andere keuze dan alle melkproducten te vermijden. Nu, voor de meeste gerechten in onze webshop levert dat geen problemen op aangezien er toch geen melk te pas komt aan de bereiding. Alleen vonden we het zo jammer dat niet iedereen onze panna cotta, een van onze populairste dessertjes, kon proeven. Daarom gingen we aan de slag met kokosmelk in plaats van koemelk en onze eerste lactosevrije panna cotta was geboren.

Er volgen zeker nog gerechten in 2023!


>> Interesse in een privé- of bedrijfsfeest met vegetarische, vegan, low-carb, lactosevrije of glutenvrije producten?
Neem contact op via info@bastiano.be, bel naar 015 340 017 of stel je vraag via het contactformulier.


Andere artikelen

Nieuw: Bastiano beloont trouwe klanten met Bastipunti
Bastiano introduceert een nieuw beloningssysteem: Bastipunti. Bij elke bestelling verdien je punten die inruilbaar zijn voor kortingen. Registreer, ontvang direct 100 Bastipunti, en verdien meer door bestellingen en social media interacties. Spaar en verzilver naar wens voor extra voordeel.