Vegetarisch, vegan en glutenvrij op restaurantniveau

Vegetarisch, vegan en glutenvrij op restaurantniveau

Toen Bastiano in de coronaperiode de transitie maakte van restaurant naar takeaway en delivery op Gault-Millauniveau, kozen we resoluut voor een substantieel aanbod vegetarische en glutenvrije producten. Samen met een van onze teamleden, die zelf overtuigd vegetariër is, legden we toen de basis van een vegetarisch aanbod dat nog altijd uitgroeit en zeer in de smaak bleek te vallen.

Vegetarisch

Wat is vegetarisch?

Vegetarische voeding bevat geen ingrediënten die afkomstig zijn van gedode dieren. Vegetariërs eten dus geen vlees, gevogelte, vis of insecten. Ook bijproducten van de slacht, zoals dierlijk stremsel of gelatine, worden vaak vermeden. Vegetariër kun je zijn omwille van ethische redenen (dierenwelzijn, milieuzorg), religieuze verplichtingen of omdat je ervan overtuigd bent dat het gezonder is. Om met een vegetarisch voedingspatroon voldoende essentiële aminozuren binnen te krijgen, wordt vaak voor een vleesvervanger gekozen.


Vegetarisch eten met Bastiano

'Onze vegetarische gerechten waren eigenlijk meteen een voltreffer', vertelt zaakvoerster Debby Swinnen. 'In takeaway en delivery is het aanbod aan veggie op restaurantniveau niet zo rijk, dus zijn we daar wel enigszins uniek. De individuele vegetariër vindt gemakkelijk de weg naar ons, maar zeker ook als we leveren voor feesten, bijeenkomsten of groepen wordt het sterk gewaardeerd dat we de vegetariërs in de groep op hetzelfde hoge niveau kunnen bedienen. We streven ernaar om ook met onze veggiecollectie onze jaarlijkse Gault-Millauvermelding eer aan te doen. Meer nog: de vegetariërs zijn soms nog het meest in hun nopjes van allemaal.'

Onze vegetarische collectie

>> Surf naar onze collectie vegetarische gerechten op de website

Vegan

Wat is vegan?

Veganisten zijn vegetariërs die helemaal geen voeding consumeren waarvoor dieren gebruikt zijn in het productieproces. Dus ook geen eieren, melkproducten of honing. In een vegan levenswijze worden ook geen kledingstukken van leer of wol gedragen of producten gebruikt die op dieren getest zijn. Veganisten zijn tegen elke vorm van exploitatie van of wreedheid tegenover dieren. Er zijn specifieke producten op de markt voor veganisten, zoals melkvervangers.


Vegan eten met Bastiano

Bastiano heeft geen collectie 'vegan' op de website. We hebben wel een aantal vegan bereidingen in ons aanbod. Als een gerecht vegan is, geven we dat aan bij de omschrijving, bijvoorbeeld bij deze gegrilde groenten. Voor privéfeesten of voor bedrijven kunnen we onze buffetpakketten volledig in vegan equivalenten leveren. Daarvoor moet je ons gewoon eens bellen of mailen. We nemen dan alles tot in de puntjes door, zodat we ook de veganisten binnen je groep op een gelijk culinair niveau kunnen bedienen.

Glutenvrij

Wat zijn gluten?

Gluten zijn een groep eiwitten die deel uitmaken van sommige granen en dus terug te vinden zijn in veel graanproducten, bijvoorbeeld tarwe, durum, rogge of gerst. Coeliakiepatiënten hebben een intolerantie voor gluten en moeten dus een glutenvrij dieet volgen. Ook zou naar schatting 5 tot 10 % van de bevolking glutensensitief zijn, d.w.z. dat die mensen er lichte klachten door krijgen. Een product dat als glutenvrij op de markt gebracht wordt, mag volgens de Europese Verordening 41/2009 maximaal 20 milligram gluten per kilogram bevatten.


Glutenvrij eten met Bastiano

De artisanale pizza's van Bastiano zijn gemaakt van glutenvrij deeg. Ze worden geleverd op een schaaltje van aluminiumfolie en zijn niet in aanraking geweest met producten die gluten bevatten. 'Onze klanten die glutenvrij moeten eten, zijn laaiend enthousiast over de pizzabodem. Want dat is vaak het probleem, dat de smaak dan minderwaardig is. Niet bij ons', vertelt zaakvoerster Debby Swinnen.


Onze glutenvrije collectie

>> Ontdek de glutenvrije gerechten onze website.

>> Interesse in een privé- of bedrijfsfeest met vegetarische, vegan of glutenvrije producten?
Neem contact op met ons via info@bastiano.be, bel naar 015 340 017 of stel je vraag via het contactformulier.


Andere artikelen

Nieuw: Bastiano beloont trouwe klanten met Bastipunti
Bastiano introduceert een nieuw beloningssysteem: Bastipunti. Bij elke bestelling verdien je punten die inruilbaar zijn voor kortingen. Registreer, ontvang direct 100 Bastipunti, en verdien meer door bestellingen en social media interacties. Spaar en verzilver naar wens voor extra voordeel.