Instructies opwarmen feestmenu's 2024
Bestellen bij Bastiano, dat is de Italiaan in huis halen. Daarom geven we graag mee hoe je precies onze hot spot-restaurantkwaliteit op je bord krijgt. The heat is on!
Antipasti
- Alle antipastigerechtjes zijn apart verpakt en steken ook in een apart zakje.
- De charcuterie steekt in een bruin doosje, de focaccia in een bruin papiertje.
- De dip kun je koud serveren.
- De focaccia kun je even in de oven plaatsen op 180 °C.
Vitello tonnato
- Alles is apart verpakt.
- Het vlees steekt in een bruin papiertje, de rucola in een bruin zakje.
- Voor de vitello tonnato zijn er kappertjes + rode ui apart verpakt.
- De tonnatosaus en slamengeling om achteraf te dresseren, zijn ook apart verpakt.
Kroketjes antipasti en pureekroketten
- Verwarm de friteuze voor op 170 °C.
- Bak de kroketjes op 170 °C.
- Leg niet te veel kroketjes samen in het mandje.
- Kijk naar de kleur: als ze lichtbruin zijn, zijn ze klaar.
- Serveer met de dip, die koud opgediend wordt.
- Kroketjes zijn niet voor de oven
Scampi of ravioli Kreeft, Ravioli van sint-jacobsvruchten
- De ravioli is wat delicaat om op te warmen.
- Haal de scampi en de topping van de ravioli of van je pasta
- De scampi is nog glazig, anders wordt hij te droog bij het opwarmen. Wees niet bang, dat is perfect normaal. Als de scampi ondoorzichtig is en een mooie roze kleur heeft, is hij klaar.
- Zet de ravioli in de oven op 180 °C.
- Warm ongeveer 8 minuten op en dan nog 2 minuten met scampi en topping.
- Het doel is om voorzichtig op te warmen zonder te gaar te laten worden. Wees voorzichtig om overmatig opwarmen te voorkomen, dat kan leiden tot droog scampivlees en uitgedroogde ravioli.
Ravioli ricotta spinazie · Ravioli funghi · Gnocchi
- Haal het dekseltje eraf.
- Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- Tip: onze bakjes mogen in de oven.
- Check voor alle zekerheid al eens na 10 minuten. Elke oven is verschillend.
- Toppings mogen er af en erna nog even 2 min erbij
- Het doel is om voorzichtig op te warmen zonder te gaar te laten worden. Wees voorzichtig om overmatig opwarmen te voorkomen, dat kan leiden tot uitgedroogde ravioli.
Lasagne · Cannelloni · Parmigiana
- Haal het dekseltje eraf.
- Zet 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- Tip: onze bakjes mogen in de oven.
- Check voor alle zekerheid al eens na 10 minuten. Elke oven is verschillend.
- Als het pruttelt en bovenaan lichtbruin wordt, is de kaas gesmolten en is hij ook binnenin warm.
- Het doel is om voorzichtig op te warmen zonder te gaar te laten worden. Wees voorzichtig om overmatig opwarmen te voorkomen, dat kan leiden tot uitgedroogde lasagne.
Vol-au-vent
- Warm kort op in een steelpan op het fornuis.
- Zacht vuurtje (elektrisch: stand 6)
- Roer tot het warm is, zo kan het onderaan niet aanbranden.
- Kan ook in de microgolfoven op een lage stand (roeren is aangeraden).
Balletjes met tomatensaus
- Warm kort op in een steelpan op het fornuis.
- Zacht vuurtje (elektrisch: stand 6)
- Roer tot het warm is, zo kan het onderaan niet aanbranden.
- Kan ook in de microgolfoven op een lage stand.
- Kan ook in de oven (zie cannelloni en ravioli).
Aardappelpuree
- Warm kort op in een steelpan op het fornuis.
- Zacht vuurtje (elektrisch: stand 6)
- Roer tot het warm is, zo kan het onderaan niet aanbranden.
- Kan ook in de microgolfoven op een lage stand (roeren is aangeraden).
Funghisaus
- Warm kort op in een steelpan op het fornuis.
- Zacht vuurtje (elektrisch: stand 6)
- Roer tot het warm is, zo kan het onderaan niet aanbranden.
- Kan ook in de microgolfoven op een lage stand (roeren is aangeraden).
Gegrilde groentjes
- Haal het dekseltje eraf.
- Zet 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C.
- Tip: onze bakjes mogen in de oven.
- Check voor alle zekerheid al eens na 10 minuten. Elke oven is verschillend.
- Het doel is om voorzichtig op te warmen zonder te gaar te laten worden. Wees voorzichtig om overmatig opwarmen te voorkomen, dat kan leiden tot uitgedroogde groentjes.
Caponata
- Niet opwarmen
Zuurdesembrood
- Zet 20 à 25 minuten in de oven op 180 °C.
- Tip: je kunt het brood versnijden en invriezen voor je het afbakt.
Focaccia of focaccina
- Zet de focaccia 5 à 8 minuten in de oven op 200 °C.
- Focaccina heeft maar enkele minuten nodig.
- Check voor alle zekerheid al eens na 3 minuten. Elke oven is verschillend.
Canadese halve kreeft
- Leg de kreeft ± 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 à 240 °C.
- Als de oven niet heet is, gaart de kreeft niet.
- Dek de kreeft af met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen.
- Leg de ingepakte kreeft in een ovenschaal. Dat helpt morsen en lekken tijdens het opwarmen te voorkomen.
- Check voor alle zekerheid al eens na 2 minuten. Elke oven is verschillend.
- Als de kreeft rood ziet, is hij klaar.
- De pasta kun je apart opwarmen in een steelpan met de saus (maximaal 3 minuten).
- Het doel is om de kreeft voorzichtig op te warmen zonder te gaar te laten worden. Wees voorzichtig om overmatig opwarmen te voorkomen, dat kan leiden tot droog kreeftenvlees.
Kalkoen perfect opwarmen in de oven
Wil je opnieuw genieten van die heerlijke kalkoen? Geen zorgen, we hebben de perfecte stappen voor je om onze culinaire creatie nieuw leven in te blazen.
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op ongeveer 180 °C.
Dek de kalkoen af: Dek de kalkoen af met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat de folie losjes ligt, zodat de stoom kan circuleren. (Mag maar hoeft niet.)
Plaats de kalkoen in de oven: Zet de afgedekte kalkoen in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de oven zijn magie verrichten en de kalkoen opwarmen.
Wacht geduldig: Laat de roulade rustig opwarmen. Dit proces kan variëren, maar meestal duurt het ongeveer 20-30 minuten per pond (450 gram) kalkoen. (Ik heb thuis 57 minuten genomen voor 1400 gram kalkoen en dat was perfect.)
Controleer de temperatuur: Gebruik een vleesthermometer om de interne temperatuur te controleren. De kalkoen is klaar als hij een interne temperatuur van 65 °C bereikt.
Laat de kalkoen rusten: Haal de kalkoen uit de oven en laat hem een paar minuten rusten onder losjes geplaatste folie. Dat helpt de sappen gelijkmatig te verdelen.
Snijd aan en geniet: Snijd de kalkoen in mooie plakjes en serveer met je favoriete bijgerechten.
Met die eenvoudige stappen wordt je opgewarmde kalkoen net zo sappig en smaakvol als de eerste keer. Bon appétit!