Turn up the heat!
Bestellen bij Bastiano, da's de Italiaan in je huis halen. Daarom geven we graag mee hoe je precies onze hot spot-restaurantkwaliteit op je bord krijgt. The heat is on!
Pasta
- 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Tip: dek je pasta af met een zilverpapiertje en prik er wat gaatjes in, zo blijft je pasta lekker smeuïg en droogt hij niet uit.
- Af en toe even roeren works miracles! .
- Koude burrata of rucola niet mee opwarmen, maar koud op je bord dresseren.
- Check voor alle zekerheid al even na een tiental minuutjes. Elke oven is verschillend.
Ovengerechten (bv. cannelloni, lasagna en ravioli)
- 15 à 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Ravioli rond 15 de min
- Tip: onze bakjes mogen in de oven.
- Check voor alle zekerheid al even na een tiental minuutjes. Elke oven is verschillend.
Pizza
- 4 min in een voorverwarmde oven op de hoogste stand. (bv. 270°C)
- Tip: Draai je bakplaat om zodat je de pizza gemakkelijk in en uit de oven kan schuiven.
- Toppings zoals kerstomaten, parma burrata en rucola na het afbakken op je bord dresseren.
- Check voor alle zekerheid al even na een tweetal minuutjes. Elke oven is verschillend.
Casatiello
- 4 tot 8 min in een voorverwarmde oven op de hoogste stand. (bv. 270°C)
Zuurdesembrood:
- 27 min op 180°C
- Tip: Je kan het brood versnijden en invriezen alvorens het af te bakken.
- Check voor alle zekerheid al even na een kwartier. Elke oven is verschillend.
Focaccia:
- 5 à 10 min op 180 °C
- Check voor alle zekerheid al even na 3 minuten. Elke oven is verschillend.
Groentjes:
- 10 min op 180 °C Check voor alle zekerheid al even na 3 minuten.
- Elke oven is verschillend.
Patatjes:
- 10 min op 180 °C Check voor alle zekerheid al even na 3 minuten.
- Elke oven is verschillend.
Kroketten
- Gooi niet massaal veel stuks tegelijk in het mandje, en schud er niet te hard mee.
- deze kroketjes zijn huisgemaakt: so handle with care!
- Check heel zeker de temperatuur van de friteuse: 160°C max
- Kroketjes mogen niet meer bevroren zijn anders koelt de friteuse te snel af
Polpette della mamma:
- 10 à 15 min op 180 °C
- Check voor alle zekerheid al even na 3 minuten.
- Elke oven is verschillend.
Ossobuco:
- 40 min op 180°C
- Tip: Ossobuco mag je lang en op een lage temperatuur laten sudderen. 40 minuten in de oven op 180°, ofwel op het fornuis met deksel op een laag vuurtje. Wacht tot het vlees van het been valt en laat dit topgerechtje smelten op je tong.
- Warm je pasta even de laatste minuut mee op in de warme saus! Zo blijft hij lekker al dente :)
Choco Volcano
- verwarm de oven voor op 170°
- 7 à 10 minuten opwarmen
- doe de test met een satéprikker: niet té lopend, wel nog smeuïg
- Check voor alle zekerheid al even na 5 minuten. Elke oven is verschillend.
Enjoy your hot stuff! Buon appetito!