Turn up the heat!

Bestellen bij Bastiano, da's de Italiaan in je huis halen. Daarom geven we graag mee hoe je precies onze hot spot-restaurantkwaliteit op je bord krijgt. The heat is on!

Pasta 

  • 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Tip: dek je pasta af met een zilverpapiertje en prik er wat gaatjes in, zo blijft je pasta lekker smeuïg en droogt hij niet uit.
  • Af en toe even roeren works miracles! .
  • Koude burrata of rucola niet mee opwarmen, maar koud op je bord dresseren.
  • Check voor alle zekerheid al even na een tiental minuutjes. Elke oven is verschillend.  

 Pasta scampi

  • warm op in een pannetje
  • Tip: voeg wat water toe dan blijft de pasta lekker smeuïg en droogt hij niet uit.
  • Af en toe even roeren works miracles! .
  • Koude burrata of rucola niet mee opwarmen, maar koud op je bord dresseren.

Ovengerechten (bv. cannelloni, lasagna en ravioli)

  • 15 à 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Ravioli rond 15 de min
  • Tip: onze bakjes mogen in de oven.
  • Check voor alle zekerheid al even na een tiental minuutjes. Elke oven is verschillend.  

 Pizza 

  • 4 min in een voorverwarmde oven op de hoogste stand. (bv. 270°C)
  • Tip: Draai je bakplaat om zodat je de pizza gemakkelijk in en uit de oven kan schuiven.
  • Toppings zoals kerstomaten, parma burrata en rucola na het afbakken op je bord dresseren.
  • Check voor alle zekerheid al even na een tweetal minuutjes. Elke oven is verschillend.  

 Casatiello 

  • 4 tot 8 min in een voorverwarmde oven op de hoogste stand. (bv. 270°C)

 Zuurdesembrood: 

  • 27 min op 180°C
  • Tip: Je kan het brood versnijden en invriezen alvorens het af te bakken.
  • Check voor alle zekerheid al even na een kwartier. Elke oven is verschillend.  

Focaccia:

  • 5 à 10 min op 180 °C 
  • Check voor alle zekerheid al even na 3 minuten. Elke oven is verschillend.

Groentjes: 

  • 10 min op 180 °C Check voor alle zekerheid al even na 3 minuten.
  • Elke oven is verschillend.  

Patatjes: 

  • 10 min op 180 °C Check voor alle zekerheid al even na 3 minuten.
  • Elke oven is verschillend.  

Kroketten 

  • Gooi niet massaal veel stuks tegelijk in het mandje, en schud er niet te hard mee.
  • deze kroketjes zijn huisgemaakt: so handle with care!
  • Check heel zeker de temperatuur van de friteuse: 160°C max
  • Kroketjes mogen niet meer bevroren zijn anders koelt de friteuse te snel af

Polpette della mamma: 

  • 10 à 15 min op 180 °C 
  • Check voor alle zekerheid al even na 3 minuten.
  • Elke oven is verschillend. 

Ossobuco:

  • 40 min op 180°C
  • Tip: Ossobuco mag je lang en op een lage temperatuur laten sudderen. 40 minuten in de oven op 180°, ofwel op het fornuis met deksel op een laag vuurtje. Wacht tot het vlees van het been valt en laat dit topgerechtje smelten op je tong.
  • Warm je pasta even de laatste minuut mee op in de warme saus! Zo blijft hij lekker al dente :)

Choco Volcano

  • verwarm de oven voor op 170°
  • 7 à 10 minuten opwarmen
  • doe de test met een satéprikker: niet té lopend, wel nog smeuïg
  • Check voor alle zekerheid al even na 5 minuten. Elke oven is verschillend. 

Barbecue tips!

  • Breng je entrecote of picanha voor het bakken of braden op kamertemperatuur. Als je koud vlees op de grill legt, schrikt het, spant het zich op en wordt het taai. 
  • Daarom haal je best het vlees uit de koelkast vanaf s'morgens en zet het in de kast of berging.
  • Voel even als niet meer koud aanvoelt, dan is het klaar om te bakken.
  • Schroei je vlees eerst rondom dicht op een hoog vuur. 
  • Zo hou je de meeste sappen in je vlees.
  • Picanha kan je best op een lage temperatuur en voor lange tijd garen. 
  • Draai het vuur dus, nadat je het vlees hebt dichtgeschroeid, lager of leg het langs de zijkant, en laat de picanha verder garen. Draai regelmatig om.
  • Entrecote laat je bakken naar keuze, bleu, saignant of a point
  • Picanha moet +/- 10 min heet gebakken worden en dan nog +/- 20 min op lagere temperatuur.

     Enjoy your hot stuff! Buon appetito!