Turn up the heat!

Bestellen bij Bastiano, da's de Italiaan in je huis halen. Daarom geven we graag mee hoe je precies onze hot spot-restaurantkwaliteit op je bord krijgt. The heat is on!

Antipasti

  • Alles antipasti gerechtjes zijn apart verpakt en steken ook in een apart zakje.
  • De charcuterie steek in een bruin doosje, focaccia in een bruin papiertje.

Vitello Tonnato & Kortgebakken Rundscarpaccio

  • Alles is apart verpakt.
  • Vlees steek in een bruin papiertje, rucola in een bruin zakje
  • Voor de vitello tonnato zijn er kappertjes + rode ui apart verpakt alsook de tonnato saus om achteraf te dresseren.
  • Voor de carpaccio zijn er Parmigiano schilfers apart verpakt alsook de balsamico olijfolie met truffel om achteraf te dresseren.

Groene Groenten en Miso Aubergine

  • mogen koud of warm gegeten worden
  • Max 5 min in de oven op 180°C
  • De witte crème is een topping is voor de aubergine en mag er achteraf koud op.

Pasta, Rotolo, Pulled Chicken of Zalm

  • Dekseltje eraf halen
  • 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Tip: dek je pasta af met een zilverpapiertje en prik er wat gaatjes in, zo blijft je pasta lekker smeuïg en droogt hij niet uit.
  • Af en toe even roeren works miracles! .
  • Koude burrata of rucola niet mee opwarmen, maar koud op je bord dresseren.
  • Check voor alle zekerheid al even na een tiental minuutjes. Elke oven is verschillend.  
  • Scampi haal je eerst uit de pasta of saus pas als deze warm zijn mag je de scampi’s er terug in doen. Anders worden ze taai!
  • Rotolo, Pulled chicken of zalm best even in het vlees of vis roeren anders wordt het hard vanboven. Je kan het ook in de microgolf opwarmen.

Ovengerechten (bv. cannelloni, lasagna en ravioli)

  • Dekseltje eraf halen
  • 15 à 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Ravioli rond 15 de min
  • Tip: onze bakjes mogen in de oven.
  • Check voor alle zekerheid al even na een tiental minuutjes. Elke oven is verschillend.  

Pizza 

  • 4 min in een voorverwarmde oven op de hoogste stand. (bv. 270°C)
  • Tip: Draai je bakplaat om zodat je de pizza gemakkelijk in en uit de oven kan schuiven.
  • Toppings zoals kerstomaten, parma burrata en rucola na het afbakken op je bord dresseren.
  • Check voor alle zekerheid al even na een tweetal minuutjes. Elke oven is verschillend.  

Casatiello pizza brood

  • 4 tot 8 min in een voorverwarmde oven op de hoogste stand. (bv. 270°C)

 Zuurdesembrood: 

  • 20 a 25 min op 180°C
  • Tip: Je kan het brood versnijden en invriezen alvorens het af te bakken.

Focaccia:

  • 5 à 10 min op 180 °C 
  • Check voor alle zekerheid al even na 3 minuten. Elke oven is verschillend.

Groentjes en Patatjes

  • Dekseltje eraf halen
  • 10 min op 180 °C 
  • Check voor alle zekerheid al even na 3 minuten. Elke oven is verschillend.  

Polpette della mamma: 

  • Dekseltje eraf halen
  • 10 à 15 min op 180 °C 
  • Check voor alle zekerheid al even na 3 minuten. Elke oven is verschillend.  

Warm je pasta even de laatste minuut mee op in de warme saus! 
Zo blijft hij lekker al dente :)

Ossobuco: 

  • Dekseltje eraf halen
  • 30 à 35 min op 180°C

Tip: Ossobuco mag je lang en op een lange temperatuur laten sudderen. 40 minuten in de oven op 180°, ofwel op het fornuis met deksel op een laag vuurtje. Wacht tot het vlees van het been valt en laat dit topgerechtje smelten op je tong. 

Warm je pasta even de laatste minuut mee op in de warme saus!
Zo blijft hij lekker al dente :)

Involtini van koekoek: 

  • Dekseltje eraf halen
  • 10 à 15 min op 180°C

Tip: De koekoek is nog wat roos van binnen anders wordt hij te droog bij het opwarmen. De De koekoek en de pasta mag je niet samen opwarmen. Saus kan je apart opwarmen met de pasta. Warm je pasta even de laatste minuut mee op in de warme saus! Zo blijft hij lekker al dente

Choco bomba

  • verwarm de oven voor op 170°
  • 10 à 15 minuten opwarmen
  • doe de test met een satéprikker: niet té lopend, wel nog smeuïg
  • Check voor alle zekerheid al even na 5 minuten. Elke oven is verschillend.

Enjoy your hot stuff. Buon appetito!