Turn up the heat

Daily Bastiano

Bestellen bij Bastiano, dat is de Italiaan in je huis halen. Daarom geven we graag mee hoe je precies onze hot spot-restaurantkwaliteit op je bord krijgt. The heat is on!

Antipasti

  • Alle antipastigerechtjes zijn apart verpakt en steken ook in een apart zakje.
  • De charcuterie steekt in een bruin doosje, focaccia in een bruin papiertje.
  • Dip en salades kun je koud serveren.

Vitello tonnato - Kort gebakken rundscarpaccio - Zalm

  • Alles is apart verpakt.
  • Vlees of zalm steekt in een bruin papiertje of rond schaaltje.
  • Rucola en zeekraal in een bruin zakje.
  • Voor de vitello tonnato zijn er kappertjes + rode ui apart verpakt alsook de tonnatosaus om achteraf te dresseren.
  • Voor de zalm is er een bruine soyadressing met pepers en gember.

Bruschetta

  • Mogen koud of warm gegeten worden.
  • Bruschetta (alleen het brood): maximaal 5 minuten in de oven op 180 °C.
  • Tomaatjes mag je opwarmen in de microgolf of oven +/- 5 minuten.
  • Tomaatjes en burrata achteraf op het broodje doen.

Groene groenten - miso-aubergine - asperges

  • Mogen koud of warm gegeten worden.
  • Maximaal 5 minuten in de oven op 180 °C.
  • De witte crème  is een topping voor de aubergine en mag er achteraf koud op.
  • Burrata warm je niet mee op

    Alle groenten en aardappelen

    • Dekseltje eraf halen.
    • Ongeveer 8 minuten op 180 °C.
    • Oosterse spruitjes (die zijn nog al dente), witlof en champignons roeren.
    • Bospaddestoelen roeren.
    • Linzen niet opwarmen: die zijn met een frisse dressing.
    • Check voor alle zekerheid eens na 3 minuten: elke oven is verschillend.
    • Caponata is koud en hoeft niet opgewarmd te worden.

    Pastagerechten en ravioli

    • Dekseltje eraf halen.
    • 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
    • Pastagerechten zonder rauwe kaas kunnen ook perfect in de microgolfoven. Zo drogen ze niet uit.
    • Af en toe even roeren works miracles.
    • Check voor alle zekerheid eens na 10 minuten: elke oven is verschillend.  
    • Voor de ravioli met Sint-Jakobsvrucht:
      De topping van de visravioli (scampi, garnaaltjes en kreeft) haal je eerst uit de pasta of saus. Pas als die warm zijn, mag je ze er opnieuw in doen. Anders worden ze taai. Dus op het einde nog even mee opwarmen.
    • Voor de Pasta carbonara: Doe alles in een steelpan en zet het vuur op stand 6.  Zachtjes roeren tot het geheel warm genoeg is. Als het wat uitdroogt mag je steeds een lepel water bijdoen. Bereiding: +/- 6 minuten 

    Risotto

    • Doe de risotto, rijst en paddestoelen in een steelpan met de bouillion.
    • Roeren tot het geheel warm genoeg is.
    • De rijst is nog al dente en heeft niet veel meer nodig om te garen.
    • Bereiding: +/- 6 minuten
    • Heet serveren.

    Rotolo, pulled chicken of zalm

    • Dekseltje eraf halen.
    • 15 minuten in een voorverwarmde oven op maximaal 180 °C.
    • Af en toe even roeren works miracles.
    • Koude burrata of rucola niet mee opwarmen, maar koud op het bord dresseren.
    • Check voor alle zekerheid eens na 10 minuten: elke oven is verschillend.  
    • Scampi haal je eerst uit de pasta of saus. Pas als ze warm zijn, mag je de scampi's er weer in doen. Anders worden ze taai.
    • Rotolo, pulled chicken of zalm: even in het vlees of de vis roeren, anders wordt het hard bovenaan. Je kunt het ook in de microgolf opwarmen.
    • Deze gerechten kunnen ook perfect in de microgolfoven opgewarmd worden.

    Ovengerechten (bv. cannelloni, lasagne)

    • Dekseltje eraf halen.
    • 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
    • Ravioli ongeveer 15 minuten.
    • Tip: onze bakjes mogen in de oven.
    • Check voor alle zekerheid eens na 10 minuten: elke oven is verschillend.  
    • Als de kaas gesmolten is en een kleurtje heeft, is het ovengerecht klaar.

    Pastilla

    • Zilver dekseltje erop laten of afdekken met zilverpapier.
    • 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C.
    • De pastilla is al gebakken en moeten enkel terug warm worden vanbinnen.
    • Tip: onze bakjes mogen in de oven.
    • Check voor alle zekerheid eens na 10 minuten: elke oven is verschillend.  

    Polpette della mamma

    • Dekseltje eraf halen.
    • Kunnen ook gewoon op het vuur in een pot of in de microgolfoven.
    • 10 à 15 minuten op 180 °C in de oven.
    • Check voor alle zekerheid eens na 3 minuten: elke oven is verschillend.
    • De aardappelcrème of puree mag eventjes in de microgolf op 600 W.
      Tip: roeren!

    Ossobuco van kalkoen en hertenragout

    • Dekseltje eraf halen als je het in de oven opwarmt maar op lage temperatuur (maximaal 180 °C) en roeren.
    • Onze voorkeur gaat naar de klassieke manier: in de pot op het vuur, roeren en klaar. Wacht tot het vlees bijna van het been valt.
    • Groentjes die erin zitten, mag je mee opwarmen.
    • Beide gerechten kunnen ook in de microgolfoven opgewarmd worden.
    • De aardappelcrème of puree mag eventjes in de microgolf op 600 W.
      Tip: roeren! 
    • Caponata is koud en hoeft niet opgewarmd te worden.
    • Groentjes (zie hierboven)

    Halve kreeft in de oven

    • Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde hete oven (220 °C).
    • Tip: als de oven te lauw is, wordt de kreeft niet gaar, dus beter te heet dan te koud.
    • Houd het zilverpapier dicht, dan blijft hij lekker sappig.
    • Check voor alle zekerheid eens na 2 minuten: elke oven is verschillend.
    • Als hij rood ziet, is hij klaar.
    • Pasta kun je apart opwarmen (maximaal 3 minuten) en weer in de warme saus doen.

    Mosseltjes of frutti di mare

    • De mosseltjes en zeevruchten zijn nog wat baveuse, zo worden ze gaar bij het opwarmen thuis. Niet bang zijn, het komt allemaal goed :-)
    • Je warmt dit het best op in een steelpan.
    • Maximaal 5 minuten opwarmen.
    • Eventjes schudden en klaar.
    • Is er pasta bij, dan kun je die gewoon mee opwarmen.

    Escalope pizzaiola - Escalope milanese - Kip sesam  - Vis filet

    • De escalope, vis of kip zijn nog wat rosé van binnen, zo worden ze gaar bij het opwarmen thuis. Niet bang zijn, het komt allemaal goed :-)
    • Je warmt dit het best op in een hete oven op een bakpapiertje of in het bakje (bijvoorbeeld op 200 °C)
    • Het escalope, vis of kip maximaal 4 minuten opwarmen.
    • Is er pasta of zijn er groentjes bij, dan kun je die gewoon mee opwarmen in een steelpan: 5 minuutjes en klaar.
    • De groentjes kunnen ook in de microgolfoven opgewarmd worden.
    • Als er een lasagne gerecht bij is, zoals parmigiana di verdure kan je deze gewoon apart nog 10 min in de oven mee opwarmen op 180°C

    Tip: De escalope, vis of kip zijn nog wat rosé binnenin, anders wordt ze te droog bij het opwarmen. De escalope, vis of kip en de pasta mag je niet samen opwarmen. Saus kun je apart opwarmen met de pasta. Warm je pasta de laatste minuut mee op in de warme saus, zo blijft hij lekker al dente.

    Kabeljauw of Skrei met kuidenkorst in de oven

    • Ongeveer 6 à 8 minuten in een voorverwarmde hete oven (160 °C) erna 2 min op 18 0 °C voor de korst krokant te krijgen.
    • Als de oven te warm is verbrandt de kruidenkorst.
    • De vis is nog glazig dus dus deze moet nog eventjes garen.
    • Check voor alle zekerheid eens na 2 minuten: elke oven is verschillend.
    • Groentjes kun je apart opwarmen (maximaal 3 minuten) of koud eten.

      Involtini van koekoek

      • Dekseltje eraf halen.
      • 10 à 15 minuten op 180 °C.

      Tip: De koekoek is nog wat roze binnenin, anders wordt hij te droog bij het opwarmen. De koekoek en de pasta mag je niet samen opwarmen. Saus kun je apart opwarmen met de pasta. Warm je pasta de laatste minuut mee op in de warme saus, zo blijft hij lekker al dente.

       

      Pizza 

      • 4 minuten in een voorverwarmde oven op de hoogste stand (bv. 270 °C).
      • Tip: draai de bakplaat om, zodat je de pizza gemakkelijk in en uit de oven kunt schuiven.
      • Toppings zoals kerstomaten, parma burrata en rucola na het afbakken op je bord dresseren.
      • Check voor alle zekerheid eens na 2 minuten: elke oven is verschillend.  

      Casatiello of bunnini pizzabun

      • 4 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven op de hoge heteluchtstand (bv. 220 °C).

       Zuurdesembrood

      • 20 a 25 minuten op 180 °C.
      • Tip: je kunt het brood versnijden en invriezen voor je het afbakt.

      Focaccia of focaccina:

      • Focaccia: 5 à 8 minuten op 200 °C.
      • Focaccina heeft maar 2 à 3 minuten nodig.
      • Check voor alle zekerheid eens na 3 minuten: elke oven is verschillend.

      Choco bomba

      • Verwarm de oven voor op 170 °C.
      • 10 à 15 minuten opwarmen.
      • Doe de test met een satéprikker: niet te lopend, wel nog smeuïg.
      • Check voor alle zekerheid eens na 5 minuten: elke oven is verschillend.

      Tartufo ijs

      • Zet hem terug in de diepvries
      • Is een bolletje ijs met een papiertje onder verkrijgbaar  in verschillende smaken nl, chocolade, pistache, limoncello en natuur.

      Enjoy your hot stuff. Buon appetito!