Het culinaire filmfestival van Bastiano

Het culinaire filmfestival van Bastiano

In Gent loopt momenteel het Filmfestival, elk jaar met een aantal thema's. Maar weer niet de Italiaanse keuken. Daar brengen we eens verandering in met ons eigen minifestivalletje op deze blog. Vijf films waarin een gerecht passeert dat bij Bastiano verkrijgbaar is en een waarin werkelijk zowat alles uit de Italiaanse keuken voorbijkomt.  

Haal die fleece maar uit de kast, nestel je eronder, zoek de film op de streamingkanalen, bestel het bijbehorende gerecht en genieten maar!  


The Godfather (1972)

De godfather van alle mafiafilms, waarin het personage van Peter Clemenza uitlegt hoe hij balletjes in tomatensaus maakt (bekijk fragment). Bij Bastiano maken we ze wel met iets meer zorg, maar ze zijn ook van de mamma bij ons.

>> Bestel hier polpette della mamma

Garfield (2004) 

In deze computergeanimeerde komische film komt de luie, egoïstische, lasagneliefhebbende oranje kat uit de strips van Jim Davis tot leven. Uiteraard komt zijn obsessie voor lasagne ook aan bod (bekijk fragment). Wedden dat Garfield die van Bastiano de beste zou vinden?

>> Bestel hier lasagne

Eat, Pray, Love (2010) 

In Eat Pray Love gaat Liz Gilbert, gespeeld door Julia Roberts, in haar zoektocht naar geluk naar een pizzeria in Napels, waar ze een pizza margherita bestelt. Bij de eerste hap verklaart ze prompt haar liefde voor de pizza (bekijk fragment). En dan heeft ze die van Bastiano nog niet eens geproefd.

>> Bestel hier pizza margherita en word verliefd

The Appartment (1960)

C.C. Baxter, gespeeld door Jack Lemmon, verhuurt zijn appartement aan rijke managers voor hun buitenechtelijke avondjes  een beetje
de Loft avant la lettre dus. Als hij op een avond eens zelf op zijn appartement is, maakt hij een spaghetti voor zichzelf die hij achteloos afgiet door een ... tennisracket  (
bekijk het fragment).

>> Bestel hier spaghetti (maar vakkundiger afgegoten)

Ladri di biciclette (1948)

In deze Italiaanse film uit 1948 gaat een arbeider samen met zijn zoon op zoek naar zijn gestolen fiets in het naoorlogse Rome, een kleinood dat hij niet kan missen om op zijn werk te raken. Tijdens hun queeste stoppen ze in een restaurantje om mozzarella te eten (bekijk fragment).

>> Bestel hier een gerecht met mozzarella

Big Night (1996)

Big Night draait om twee Italiaanse broers, Primo (Tony Shalhoub) en Secondo (Stanley Tucci), die een Italiaans restaurant runnen in de Verenigde Staten. Ze weigeren toegevingen te doen aan het Amerikaanse publiek en houden vast aan de pure Italiaanse keuken. Daarom hebben ze het in eerste instantie moeilijk. Tot ze iedereen in vervoering brengen met een grote Italiaanse avond en je werkelijk alle lekkers uit de Italiaanse keuken ziet passeren (bekijk fragment).

>>
Bekijk hier het volledige menu van Bastiano en maak je keuze
Andere artikelen

Cateringvrije locaties in regio Mechelen
Mechelen biedt tal van unieke eventlocaties, zowel modern als historisch, ideaal voor privéfeesten en bedrijfsevents. Die zijn vrij van catering, dus kan Bastiano er culinair alles opluisteren.